• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Genk is dé titelkandidaat"

  Kortrijk-Genk om 14.30u is een duel in de top 6 en met de uitslagen van zaterdagavond staat zelfs (tijdelijk?) de eerste plek op het spel. KVK-coach Hein Vanhaezebrouck legt de druk bij zijn ex-team. Genk-doelman Kristof Van Hout kijkt uit naar de confrontatie.

  "Genk is de titelkandidaat nummer één", zegt Vanhaezebrouck in Het Belang van Limburg. "Ze spelen het beste voetbal van België en zijn de beste ploeg van het land. Genk speelt het voetbal waar ik van hou."

  "Zelf spelen we ook voetbal dat gezien mag worden. De mayonaise pakt. Vooral onze laatste twee matchen, tegen KV Mechelen en Gent, hebben we 90 minuten lang op een hoog niveau gespeeld."

  Ook Genk-doelman Kristof Van Hout kijkt uit naar de wedstrijd. Hij stond begin dit seizoen nog tussen de palen bij Kortrijk.

  "Voor mij wordt het een speciale match omdat ik het seizoen nog begonnen ben bij KVK. Omdat de transfer zo snel werd afgehandeld, had ik zelfs niet de tijd om afscheid te nemen. Ik ben blij dat ik iedereen nog eens terugzie", vertelt doelman Van Hout.

  Opvallend: in de reguliere competitie verloor Genk altijd bij KVK. "Dat mag geen rol spelen. Wij zitten in een goeie periode en zijn nuchter genoeg om niet te zweven na de zege tegen Sporting", vertelt de keeper.