• home
 • video
 • pas verschenen

  Twente en PSV slaan moeizaam een kloofje

  Timothy Derijck (archieffoto) scoort voor PSV.

  In Nederland hebben Twente en PSV geprofiteerd van het gelijkspel in de topper tussen Ajax en Feyenoord. Bij PSV scoorde Timothy Derijck. Vitesse haakt even af na zijn eerste nederlaag.

  Chadli en co domineerden bij RKC. Tadic verzilverde dat vlak voor de rust. Twente-coach McLaren wilde nog een goal, maar zo zagen zijn spelers het niet. In het slot trof RKC nog de paal. McLaren: "Ze bezorgen me zo nog een hartaanval."

  Na de 1-0 van Zwolle greep trainer Dick Advocaat in bij PSV. Mertens moest naar de kant. Derijck kopte een kwartier voor tijd de 1-1 binnen. Een owngoal redde PSV helemaal. "Na dertig minuten maakten we het onszelf te moeilijk. Te veel spelers speelden voor zichzelf. Het was heel rommelig, dan is het zelfs tegen Zwolle zwaar", zegt Advocaat.

  Vitesse is de verrassing tot nu toe, maar het verslikte zich tegen AZ. Het werd 1-2 in Arnhem. AZ was sterker in de eerste helft, maar onder meer Altidore miste twee kansen. Alleen Beerens zorgde voor een goal: 0-1.

  In de tweede helft leek de regen Vitesse te inspireren. Van Ginkel maakte gelijk. In de slotfase werd het toch 1-2. "Dit is een verdiende nederlaag. Na de 1-1 hoop je toch op meer, maar dat lukte deze keer niet. Te veel spelers voetbalden onder hun niveau en er zat twijfel in de ploeg", zegt Vitesse-trainer Fred Rutten.