• home
 • video
 • pas verschenen

  Rednic: "De spelers hebben misschien ook schuld"

  Mircea Rednic is blij met de kans bij Standard.

  Standard heeft Mircea Rednic voorgesteld als zijn nieuwe coach. De Roemeen had meteen een boodschap aan de spelers. Die trokken vorige week de beslissing van de club om Ron Jans buiten de deur te zetten in twijfel.

  "De spelers worden betaald om de trainen. Ze moeten de nieuwe coach respecteren", zei de Roemeense trainer.

  "Ik weet dat de coach altijd de eerste verantwoordelijke is wat resultaten betreft, maar de spelers zijn dat ook."

  "De situatie waarin Standard nu zit, is misschien ook voor een deel hun schuld. Misschien hebben zij zich niet genoeg ingezet. We zullen veel moeten praten, want we zitten in een lastige periode."

  "De supporters zijn ontgoocheld, terecht overigens. De resultaten zijn er niet, maar ze willen ook wilskracht zien, dat we alles geven telkens als we het veld betreden. De spelers moeten begrijpen dat Standard synoniem staat aan presteren."

  "We moeten opofferingen maken en hard werken. Ik heb al met de spelers gesproken, ik wil een relatie opbouwen op basis van respect. Verder wil ik dat de supporters de spelers opnieuw in de armen sluiten. Dit is het begin van een nieuwe periode. De spelers en ik hebben hun steun nodig."

  "Dit is een keerpunt in mijn carrière"

  Rednic beschouwt Standard als thuiskomen. "Ik ben ongelofelijk blij dat ik hier ben. Ik voel me Belg. Dit is mijn tweede thuis. Ik ben deze club veel verschuldigd. Het is een belangrijk moment in mijn leven en een keerpunt in mijn carrière."