• home
 • video
 • pas verschenen

  Leekens: "De preses weet dat we bouwen"

  Georges Leekens blijft rustig.

  Club Brugge heeft een moeilijke week afgesloten met een 2-3-nederlaag tegen Lokeren. Coach Georges Leekens wijst vooral naar de beslissingen van de scheidsrechter. Vadis Odjidja voelt een gebrek aan zelfvertrouwen.

  Wat Georges Leekens van de nederlaag onthield? "Dat Tchite drie keer gescoord heeft. Dat is duidelijk op de beelden."

  "Dat zou ook verdiend geweest zijn na een slap begin. Als die 0-1 snel valt, weet je dat het zwaar wordt. Na de rust hadden we veel kansen en Lokeren verdedigde met alle middelen zijn voorsprong."

  "In de tweede helft kon ik me verzoenen met het veldspel en reageerden we wel goed."

  Club haalde 2 op 12. "Je weet dat je dit soort periodes moet doorkomen. Door heel hard te vechten. Dat hebben we ook gedaan, maar het slaat tegen. De goal van Tchite was heel geldig. En iedereen weet dat we pech hebben met blessures en zelfs met het bepalen van de schorsingen."

  Vadis Odjidja klaagde van de druk. "Je moet je daar bovenzetten, anders wordt het een zwaarte. Je mag niet daar aan denken, maar aan de volgende match. We moeten frisheid opdoen en de hoofden vrijmaken", is de remedie van Leekens.

  Vond Leekens deze match de reactie die de preses vroeg? "Het begin was slap, maar na de rust was de reactie goed."

  "De preses weet ook dat we aan een topteam bouwen. We zijn ook niet van de goden gediend. Dat kan de kwaliteit naar beneden halen, maar we moeten bikkelen en hier sterker uitkomen."

  Odjidja: "Iedereen voelt de druk"

  Het was een heel aangeslagen Vadis Odjidja, die voor de microfoon van Telenet kwam. "De hele groep is aangeslagen. We voelen de druk op onze schouders en die is nu nog meer toegenomen."

  "We zijn niet goed begonnen en hebben het onszelf zo moeilijk gemaakt. De 3-3 die wordt afgekeurd, maakt het nog zwaarder. We verloren nu drie keer op rij, maar we hadden daarin zeker punten verdiend. Vandaag moesten we winnen om de fans iets terug te geven."

  "In de eerste helft voelden we de irritatie bij de fans, waardoor ons zelfvertrouwen nog minder werd. Het is moeilijk", zegt de middenvelder.

  Na de nederlagen op OHL en Newcastle wilde voorzitter Bart Verhaeghe een reactie zien. Odjidja: "Ik denk dat dit niet genoeg was. In de eerste helft was het zoeken en ging het niet vlot. Je voelde ook de verdeeldheid in het stadion."

  "Maar het is nu zaak om iedereen achter ons te krijgen en als groep, als ploeg en als club hier uit te komen. Woensdag tegen Lierse moeten we tonen dat we die groep zijn en veel wil en drang naar voren tonen zoals vandaag na de rust."

  "Of de coach ook onder druk staat? Hij voelt dezelfde druk als deel van de ploeg. We moeten er samen uitkomen."