• home
 • video
 • pas verschenen

  Zulte Waregem wordt leider, Lierse is kansloos

  Franck Berrier en zijn maats vieren de zege bij Waasland-Beveren.

  Na een zege bij Waasland-Beveren heeft Zulte Waregem zich naast Club en Anderlecht genesteld. Lierse verloor bij KVM en OHL boekte een 12 op 12 bij Beerschot. Na het ontslag van Trond Sollied versloeg AA Gent Bergen.

  Zulte Waregem is zeker tot zondagavond leider in de eerste klasse. Het won met 0-2 bij Waasland-Beveren dankzij twee goals van uitblinker Berrier. Zulte Waregem heeft evenveel punten als Club Brugge en Anderlecht, maar won wel een match meer dan de twee topclubs. Bij Waasland-Beveren debuteerde Wesley Sonck zonder goal en punt(en).

  Bij Lierse blijft de druk hoog. Het verloor kansloos bij de buren van KV Mechelen. In de 3-0 waren de thuisgoals van twee Denen. Enevoldsen maakte er twee voor KVM, Pedersen eentje.

  OH Leuven blijft op zijn wolk zitten. Het veroverde nu ook een overwinning bij Beerschot (1-3). Met een 12 op 12 blijft OHL zesde. Beerschot moet stilaan naar achteren kijken. Het pakte maar één punt in vier matchen en staat op de twaalfde plaats.

  AA Gent deed wat het moest doen na het ontslag van Trond Sollied. Coach Manu Ferrera zag Mboyo (foto) Gent naar een 2-0 leiden tegen Bergen.

  De verrassing van de elfde speeldag was in Charleroi te beleven. Kampioen Anderlecht verloor er voor de zesde keer dit seizoen punten. Charleroi boekte zijn eerste thuiszege in stijl: 2-0.

  Zondag kan Club Brugge alleen leider worden tegen Lokeren. Om 14.30 is er het duel tussen Kortrijk en RC Genk, twee ploegen die goed op dreef zijn.