• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Brom: "Ik heb hier geen begrip voor"

  Anderlecht kreeg weer een dreun met de 2-0 tegen Charleroi. Trainer John van den Brom was boos. Doelman Silvio Proto, die flaterde, keek naar zichzelf.

  Het gezicht van Van den Brom stond op onweer. "Nochtans had ik vooraf het gevoel dat we ons goeie spel uit de Champions League hadden meegenomen", zei de Anderlecht-coach.

  "Ik zag in het eerste kwartier of de eerste twintig minuten ook goed spel. Na 20 minuten begonnen we te ploeteren en haalde niemand, buiten Biglia, zijn niveau nog."

  "We hebben de goals weggegeven en hadden desondanks nog grote kansen, maar hebben die niet benut. Het is niet de eerste keer dat dat ons overkomt. We zitten daar duidelijk met een probleem. Die kans van De Sutter zegt alles. Als spits knalt hij een makkelijke bal stijf over. Maar Tom is zeker niet de boosdoener."

  "Alles begint met de juiste ingesteldheid. Ik kan alleen maar zeggen dat we verdiend verloren van een enthousiaste opponent. We snakten naar het einde van de wedstrijd. Dat zegt eigenlijk alles."

  "Niks lukte nog, het was een kansloze wedstrijd. Of ik hier begrip voor heb? Neen. Profs moeten met gemak twee of drie wedstrijden per week aankunnen. Als je de ambitie hebt om kampioen te worden, moet je winnen tegen dit soort ploegen."

  Proto: "Ik verontschuldig mij bij iedereen"

  Silvio Proto was groot in het verlies. "Dit is een slecht resultaat en dat is grotendeels mijn fout", zei de doelman.

  "Bij de 1-0 stond ik slecht geplaatst, net op een moment dat we goed aan het spelen waren. Die bal net voor de 2-0 had ik moeten pakken in plaats van wegboksen. Dat waren verkeerde beslissingen van mij en daardoor verliezen we."

  "Of dit met motivatie te maken heeft? Dat denk ik niet. Ik ging er 100% voor en mijn collega's ook. Maar goed, bij deze wil ik mijn verontschuldigingen aanbieden bij mijn medespelers, de supporters en iedereen van Anderlecht."

  "We missen Mbokani. Zijn terugkeer zal ons deugd doen. Zo zie je maar dat onze kern niet zo ruim is als iedereen zegt."