• home
 • video
 • pas verschenen

  Sonck: "Ben nog even scherp als bij Lierse"

  Waasland-Beveren rekent vanaf vandaag op de doelpunten van Wesley Sonck. De 34-jarige spits, die pas deze week zijn handtekening zette, heeft al indruk gemaakt op coach Dirk Geeraerd.

  Wesley Sonck zat sinds juni zonder club. Waasland-Beveren klopte al eens op de deur, maar toen twijfelde de 34-jarige spits nog. Deze week zette hij dan toch zijn kribbel onder een contract. Zaterdag tegen Zulte Waregem staat hij wellicht meteen in de basis. En hij heeft er zin in.

  "Ik sta even scherp als toen ik bij Lierse speelde. Ik heb me nooit laten gaan. Op de eerste trainingen heb ik wel geen zotten dingen gedaan. Vroeger had ik me meteen willen bewijzen en dan had ik de volgende drie dagen overal pijn. Maar constant in het rood gaan", is zinloos", vertelt Sonck in Het Nieuwsblad.

  "Verwacht niet dat de ploeg nu superveel beter zal voetballen. Ik ben maar een onderdeel. Ik heb nog tijd nodig voor ik voel: "Nu zit ik weer goed"."

  "Ik wil nog minstens twee jaar blijven voetballen op het hoogste niveau. Daar blijf ik bij. Ik heb nog mijn plaats in eerste klasse. Anders had ik vorig jaar niet alle wedstrijden met Lierse gespeeld."

  Geeraerd: "Zag zelden zo'n professionalisme"

  Dirk Geeraerd, de coach van Waasland-Beveren, was snel overtuigd van Sonck. "Ik zag zelden zo'n professionalisme", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

  "Hij kwam hier toe met de gegevens van zijn recente inspanningen. Zo konden we zien wat hij de voorbije maanden allemaal gedaan heeft. Hij heeft zich echt verzorgd. Hij is een teamsporter die als een individuele sporter getraind heeft. Vijf keer per week uithouding, interval, noem maar op. Keihard. Hij heeft wel vier maanden geen match gespeeld. Dat zal sowieso een beetje onwennig aanvoelen."