Schalke en Dortmund winnen, De Bruyne speelt gelijk

za 27 oktober 2012 18:03
Schalke en Dortmund hebben voortgeborduurd op hun knappe CL-zeges van de voorbije week (op Arsenal en tegen Real). Schalke nadert als tweede tot op vier punten van Bayern, dat zondag speelt.

Schalke speelde werkvoetbal tegen het Nürnberg van Timmy Simons, dat zijn vel duur verdedigde en amper wat weggaf. In het slot vond Farfan toch een gaatje.

Kampioen Dortmund moest in de sneeuw ook knokken bij Freiburg: in een betere helft scoorden Subotic en uitblinker Götze.

Wolfsburg (foto) speelde bevrijd na het ontslag van Magath: 1-4 bij Düsseldorf. Wolfsburg is meteen rode lantaarn af.

Het Werder Bremen van Kevin De Bruyne blijft wisselvallig presteren. Een week na de 4-0 tegen Möchengladbach bleef het op 1-1 steken bij promovendus Greuther Fürth. Werder kwam al vroeg op achterstand. Het kreeg een pak kansen, ook eentje voor De Bruyne, en maakte net voor de rust gelijk via Petersen. Daar bleef het bij. Het was het eerste puntje voor Greuter in eigen huis.