• home
 • video
 • pas verschenen

  Benteke's goal levert A.Villa maar 1 punt op

  Aston Villa blijft steken in de onderste regionen van de Premier League. Zaterdag raakte de ploeg van Christian Benteke niet voorbij Norwich: 1-1. De Rode Duivel scoorde wel voor zijn team. Thomas Vermaelen won nipt, Simon Mignolet pakte een punt voor Sunderland.

  Benteke stond in de basis en beschaamde het vertrouwen van zijn coach niet. De Belg speelde een sterke wedstrijd en tekende iets voor het halfuur voor de 1-0. Hij legde een fraaie pass van Holman beheerst in de verste hoek.

  Na de pauze kwam Aston Villa met z'n tienen te staan na rood voor Bennett. Benteke - vervangen na 70 minuten - zag vanaf de bank hoe Turner nog voor de 1-1 zorgde.

  Thomas Vermaelen en Arsenal hadden het moeilijk tegen het stugge Queens Park Rangers. Na de rode kaart voor M'Bia - voor een overtreding en natrappen op Vermaelen - viel de goal toch. Arteta was de enige die een sterke QPR-keeper Julio Cesar kon verslaan. "Ik begrijp de scheidsrechter niet. Het was duidelijk buitenspel", zegt QPR-coach Mark Hughes.

  Kompany speelt de langste Engelse match

  Simon Mignolet en Sunderland raapten een punt bij Stoke. Stoke kreeg de beste kansen, maar ontsnapte aan een penalty. In de slotfase pakte Mignolet nog uit met een prima save op een kopbal van Huth.

  City speelde tegen Swansea een helft zonder kansen en mocht doelman Hart af en toe danken. Op het uur scoorde Tevez. Tot het eind was het bibberen voor Kompany en co. Kompany ontsnapte zelfs aan een strafschop toen een bal op zijn arm belandde. Door twee blessurebehandelingen duurde de wedstrijd liefst 102 minuten. Dat is de langste wedstrijd in de geschiedenis van de Premier League.