• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard-supporters boycotten eigen ploeg

  De fans ruilden hun rode truitjes om voor zwarte "rouwkledij".

  De Standard-fans hebben het ontslag van coach Ron Jans slecht verteerd. De spelers en vooral technisch directeur Jean-François De Sart werden op de korrel genomen tijdens de match tegen Cercle Brugge. De fans pikken het ook niet dat ze de zwartepiet kregen toegeschoven na de topper tegen Anderlecht.

  Het water is voorlopig nog behoorlijk diep tussen Standard en zijn supporters. Een deel van de harde kern besliste om de eerste tien minuten van de wedstrijd tegen Cercle Brugge te boycotten.

  Pas na 10 minuten namen de ultra's hun plaats in de tribunes in (foto). Gekleed in het zwart en zwaaiend met zwarte vlaggen zetten ze spreekkoren in, tegen voorzitter Roland Duchâtelet en technisch directeur Jean-François De Sart.

  Maar ook de ploeg moest eraan geloven. Standard-spelers in balbezit werden uitgefloten en balcontacten van de bezoekers werden op gejuich onthaald.

  Ook na de match roeren de fans zich

  De woede van de Standard-supporters was na de wedstrijd nog niet bekoeld. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal waren de tribunes al zo goed als leeggelopen. Tientallen supporters zochten na de wedstrijd de hoofdingang van het stadion op en zetten hun
  protest tegen de malaise bij hun club voort. In het gewoel sneuvelde onder meer het glas van de hoofddraaideur.