• home
 • video
 • pas verschenen

  Pierre François: "Standard moet zijn DNA behouden"

  François: "Standard is zijn ziel aan het verliezen."

  Ex-Standard-directeur Pierre François maakt zich zorgen over de ziel van het nieuwe Standard, meer dan de povere resultaten. "Er zijn te veel mensen weggegaan de laatste maanden", zegt hij in een openhartig interview met Het Nieuwsblad.

  Pierre François drukt meer dan eens zijn respect uit voor de nieuwe bewindsploeg en voorzitter Roland Duchâtelet. "Maar de vraag is of Duchâtelet de geest, de cultuur van deze club begrijpt."

  "Voetbal is geen normaal bedrijf en Standard is geen club als een andere. Ik kan alleen hopen dat het project Standard slaagt. Maar dan moet het nieuwe Standard zijn DNA behouden."

  "Onze supporters hebben na de successen een ander verwachtingspatroon dan tien jaar geleden", zegt François. "Je moet je betrokken voelen en de mentaliteit van deze club begrijpen."

  "Als mensen zoals ik aan Standard denken komt eerst het woord "passie" aan bod. Er zijn de voorbije maanden te veel mensen weggegaan op Sclessin. De club is haar ziel aan het verliezen."

  François (56), een jurist, verliet Standard in juni. "De voorbije maanden heb ik thuis zaken op orde gezet en veel gefietst. Als ik in januari een nieuwe job heb, zijn de voorbije maanden nuttig geweest. Ik kan weer naar de balie, maar ik zou liever in het voetbal blijven."