• home
 • video
 • pas verschenen

  Napoli beleeft een zwarte week

  Napoli kreeg twee klappen in één dag te verwerken.

  Napoli zit in de hoek waar de klappen vallen. Donderdag verloor het zwaar in de EL, een dag later kreeg het twee keer slecht nieuws te horen. Het krijgt een straf voor supportersrellen en moet zich verantwoorden in een omkopingszaak.

  Het is tegenwoordig geen pretje om een bestuurslid bij Napoli te zijn. In de Europa League incasseerde het een tweede zware nederlaag op een rij en nu krijgt de club er ook nog eens een zware boete bovenop.

  De UEFA straft Napoli voor de ongeregeldheden voor de Europa League-wedstrijd tegen Stockholm van 20 september. Italiaanse hooligans hadden Zweedse fans met knuppels en messen aangevallen.

  Napoli moet een boete van 150.000 euro betalen. Het kreeg ook een voorwaardelijke straf van één wedstrijd achter gesloten deuren, voor een periode van vijf jaar.

  Tot overmaat van ramp kreeg Napoli vandaag te horen dat het voor de Tuchtcommissie van de Italiaanse bond moet verschijnen voor mogelijke matchvervalsing in het seizoen 2009-2010. Op de laatste speeldag verloor Napoli met 0-1 van Sampdoria, waardoor de bezoekers een ticket voor de Champions League veroverden.