• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach: "Wanyama is 30 miljoen waard"

  "Wanyama is een schitterend talent en kan alleen maar beter worden."

  Ex-Beerschot-speler Victor Wanyama maakte indruk met Celtic in de CL tegen Barcelona. "De wereld ligt aan zijn voeten", zegt zijn coach Neil Lennon, die hoopt dat de Keniaan nog lang in Glasgow zal voetballen.

  Sinds hij meer dan een jaar geleden Beerschot ruilde voor Celtic heeft de carrière van Victor Wanyama een steile vlucht genomen. Met een glansprestatie op Barcelona, waar zijn club maar in de slotseconde verloor, kent nu ook de rest van de wereld de Keniaan. De topclubs staan naar verluidt in de rij voor de middenvelder.

  "Hij is 30 miljoen euro waard", hangt zijn coach Neil Lennon een stevig prijskaartje om Wanyama's nek. "Hij heeft de wereld aan zijn voeten, maar die voeten gaan voorlopig nergens heen, tenzij wij het zeggen."

  "Hij is een schitterend talent en kan alleen maar beter worden", zegt Lennon over de 21-jarige Wanyama. "We staan niet onder druk om hem te verkopen, want hij heeft hier nog een contract tot 2015."