• home
 • video
 • pas verschenen

  Barda: "Voel me weer goed na moeizaam herstel"

  Elyaniv Barda bezorgt de fans van Genk een glimlach in het slot.

  Elyaniv Barda liet alle Genk-fans ontploffen van vreugde, toen hij in het slot de 2-1 tegen Sporting raak kopte. "Ik draag mijn goal op aan de mensen die hun werk kwijt zijn door de sluiting van Ford Genk", leefde de Israëliër mee met het drama in Genk.

  Genk keek, kijkt en wil niet kijken op een inspanning meer of minder om de getroffen werknemers van Ford Genk te steunen. Een Europees succes was daarbij mooi meegenomen.

  "Natuurlijk besef ik dat met deze zege de problemen niet opgelost zijn, maar ik zag na de match veel mensen in de tribune met een brede glimlach. En dat deed deugd", zegt de spits in de kranten.

  Hij kopte de bal aan de eerste paal binnen. "Het was geen ingestudeerd nummer. Maar Gorius heeft een uitstekende trap. Hij schilderde de bal op mijn hoofd."

  Barda: "Coach beslist over 90 minuten"

  Barda wil weer bewijzen dat hij er helemaal staat, nadat hij een liesblessure opgelopen had begin augustus in Aktobe. "Sindsdien heb ik niet veel spelvreugde meer gekend."

  "Het herstel verloopt moeizaam. Dat heeft te maken met het littekenweefsel. Zo lang dat niet voldoende uitgerekt is, dreig je  steeds te hervallen. Zo moest ik eind september na een invalbeurt in Charleroi weer de handrem optrekken."

  "Sinds vorige week voel ik eindelijk dat het goed zit. Ik denk dat ik weer 90 minuten aankan. Maar dat beslist de coach."