• home
 • video
 • pas verschenen

  Alderweireld: "Zondag TGV nemen in de Kuip"

  Toby Alderweireld (tegen Micah Richards): "Idee van Cruijff zit hierachter."

  Ajax heeft zijn kansen in de Champions League gevrijwaard door woensdag thuis met 3-1 Manchester City te kloppen. "En dit was geen toevallige zege", zei Toby Alderweireld, die daar zondag een vervolg wil aan breien in de topper bij Feyenoord.

  Opvallend: toen bij City Balotelli inviel in het slotkwartier stonden de Grote Vier - Agüero, Tevez, Balotelli en Dzeko - voor het eerst samen op het terrein. Kostprijs: 142 miljoen euro.

  Tegenover dat offensieve geweld stonden de verdedigers Van Rhijn, Alderweireld, Moisander en Blind. Moisander kostte 3 miljoen euro, de rest komt uit de eigen jeugd.

  Alderweireld en met hem heel Ajax klonk dan ook trots in Algemeen Dagblad na de zege tegen de Engelse kampioen. "We hebben het voetballend voor elkaar gekregen. En het was niet tegen een B-team, hè."

  De zege is een opsteker voor Ajax, dat niet altijd even vlot acteerde dit seizoen. "Het is een proces van vallen en opstaan, maar wel vanuit een eigen idee. Dat van de trainer, de club, Cruijff natuurlijk. Dit was de manier waarop we City moesten bestrijden. En deze beelden gaan de hele wereld rond."

  "Het was ook niet per ongeluk. Dat is als je drie gelukkige goals maakt en je er voetballend niet uitkomt. Dat was niet zo. Dat het publiek erachter ging staan, gaf vleugels."

  "Ajax is zondag favoriet in de Kuip"

  Zondag is het Feyenoord-Ajax. Allebei staan ze vierde met 17 punten. Maar Ajax is favoriet, vindt Alderweireld. "Ajax is dat overal in Nederland, dus ook in de Kuip."

  "Het wordt belangrijk. Je kunt op de trein springen en de TGV nemen, of je loopt er weer achteraan. Als je zondag wint, ben je misschien wel voor een langere periode vertrokken. Daar gaan we voor."