• home
 • video
 • pas verschenen

  Vercauteren: "Genk? Speciaal en emotioneel"

  Frank Vercauteren: "Ik kijk nu al uit naar Sporting-Genk."

  Frank Vercauteren wou nog niet reageren op zijn nieuwe job bij de Portugese topclub Sporting, maar voor Het Belang van Limburg maakte hij een uitzondering. "Dinsdag begint het echte werk, voor de match tegen Genk is het te kort dag."

  Frank Vercauteren werd deze week genoemd bij Standard en Gent, maar hij koos zelf voor Sporting. "Ik ben zelf ook verrast door de snelheid waarmee alles is afgerond", zegt Vercauteren.

  "Er waren nog contacten, dus ik dacht dat het nog even zou aanslepen. Dat was niet het geval. Zondag kreeg ik telefoon in Abu Dhabi, maandag ben ik daar vertrokken en dinsdag was er een positief gesprek met de preses. We zijn er dus snel uit geraakt."

  Vercauteren zit vanavond nog niet op de bank tegen zijn ex-ploeg RC Genk. "Voor de match tegen Genk was het te kort dag, op 24 uur kun je niets bijsturen."

  "Dinsdag begint het echte werk. De voorbereiding voor de match van maandag tegen Academica is ook nog voor de huidige coach. Ik krijg nu de kans om de ploeg in alle rust twee keer aan het werk te zien."

  "Ik kijk nu al uit naar Sporting-Genk"

  Vercauteren zit donderdag niet op de bank voor Genk-Sporting maar hij zal wel in het stadion zijn. "Dat wordt een speciaal en emotioneel moment", zegt de coach die Genk naar de titel loodste in 2011.

  "Ik weet natuurlijk niet hoe sommige fans zullen reageren", zegt Vercauteren. "Het kan best zijn dat sommige fans nog in hun maag zitten met mijn afscheid, maar dat mag niet overheersen. Daarvoor was die periode veel te mooi."

  "Mijn appreciatie voor de club en voor de fans is nog altijd heel groot. Zo hoort het ook. Alleen zit ik nu in het andere kamp. Op 8 november nemen we het tegen elkaar op in Lissabon en ik kijk er al naar uit."