• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke tekent bij white label-ploeg (ex-Rabo)

  Sep Vanmarcke won dit jaar de Omloop Het Nieuwsblad.

  Video player inladen ...
  0 / 0

  Sep Vanmarcke won dit jaar de Omloop Het Nieuwsblad.

  Video player inladen ...
  Sep Vanmarcke rijdt de volgende twee jaar voor de ex-Rabobankploeg. Dat heeft zijn manager bevestigd aan Sporza. De transfer is opmerkelijk, want Rabobank trekt er eind 2013 de stekker uit. De ploeg rijdt volgend seizoen in witte truitjes en zonder sponsor.

  Sep Vanmarcke (24) bevestigde begin dit jaar al het goeds wat over hem verteld werd. In de opener van het Belgische wielerseizoen, de Omloop Het Nieuwsblad, klopte hij niemand minder dan Tom Boonen in de spurt (foto). Meteen zijn grootste zege.

  Vanmarcke is gemaakt voor de kasseiklassiekers en dus stond de Garmin-renner in de belangstelling van heel wat ploegen. In de zomer werd duidelijk dat Rabobank zijn nieuwe werkgever zou worden.

  Dat Rabobank zou stoppen met sponsoren, kon Vanmarcke uiteraard niet voorspellen. Toch heeft hij vertrouwen in de structuur achter de ploeg, want de jonge Belg ondertekende een contract voor twee jaar.

  Volgend seizoen rijden de ex-Rabobankers in een witte trui en zonder sponsor. Eind 2013 stopt Rabobank definitief met geld te stoppen in het peloton, maar Vanmarcke gelooft dat het goed komt met de ploeg. Ook in 2014, met een nieuwe sponsor dus.

  Vanmarcke: "Met Lars Boom en mij als kopmannen"

  "Er staat een goede structuur, een goede organisatie en de staf is heel ervaren", motiveert Vanmarcke zijn keuze. "De renners zijn top en ik heb er veel vertrouwen in dat het goed komt met de ploeg."

  "Als ik naar de renners kijk, denk ik dat we een sterk blok voor het voorjaar hebben. Met Lars Boom en mezelf als kopmannen moeten we meedoen."

  Ploegleider Nico Verhoeven is blij met de komst van Vanmarcke. "Dat betekent dat renners vertrouwen hebben in onze ploeg, want net nu kiest Vanmarcke voor ons."

  "Met Sep maken we onze ambitie waar om met jonge renners op een geloofwaardige en eerlijke manier te werken."