• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Brom: "Trots en ontgoocheld"

  Anderlecht-coach John van den Brom: "Ik neem Jovanovic niets kwalijk."

  Net als de rest van de club zat Anderlecht-coach John van den Brom met een tweeledig gevoel na de 1-0 in Sint-Petersburg. Milan Jovanovic, die de penalty veroorzaakte, neemt hij niks kwalijk.

  Van den Brom kreeg waar hij vooraf om vroeg: een gave collectieve prestatie van zijn team. "Ik ben ontzettend trots op de ploeg, hoe die gespeeld heeft. Maar de ontgoocheling is groot door het resultaat."

  "We speelden met een goeie organisatie, waren tactisch sterk en gaven weinig weg. Deze match geeft hoop om in de toekomst een rol van betekenis te kunnen spelen in de Champions League."

  Ondanks de 1 op 9 ziet Van den Brom ook dit seizoen nog kansen:  "Malaga schiet eruit in onze groep. Op het gebied van punten en van het voetbal dat ze brengen. Maar de drie andere ploegen zijn ongeveer van  hetzelfde niveau en zullen strijden om de plaatsen twee en drie."

  "Deze match geeft vertrouwen en een boost voor de toekomst. We moeten er echt in geloven. Dat is misschien het belangrijkste dat we vanavond geleerd hebben: we kunnen meestrijden met de rest."

  "Neem Jovanovic niets kwalijk"

  Jovanovic zorgde met een ongelukkige fout voor de strafschop van de nederlaag. "Ik neem hem niets kwalijk", zegt Van den Brom. "Dit soort zaken gebeuren. Milan had niet in die situatie mogen verzeild raken. Hij probeerde nog te redden wat er te redden valt." Op die fase na was de coach trouwens tevreden over de Serviër: "Hij speelde dreigend en creëerde kansen."