• home
 • video
 • pas verschenen

  Sprinttoppers in Amerikaans bobsleeteam

  Lolo Jones maakt een zijstapje naar de bobslee.

  In navolging van Hanna Mariën bij België heeft nu ook de Amerikaanse bobsleebond twee topsprintsters aan boord getrokken. Lolo Jones werd nog wereldkampioene op de hoge horden, terwijl Tianna Madison goud won in Londen met de estafetteploeg.

  De Amerikaanse bobsleeploeg mikt op de Winterspelen van 2014 in Sotsji op een medaille. Met Lolo Jones en Tianna Madison denken de Amerikanen beter voor de dag te kunnen komen. De start is erg belangrijk in het bobsleeën en de snelheid van twee ex-sprintsters kan dan van pas komen.

  Madison werd op de Spelen in Londen vierde op de 100 meter en ze won goud met de 4x100 meter-ploeg, in een wereldrecordtijd. Jones is tweevoudig wereldkampioene op de 60 meter horden en werd vierde op de Spelen in Londen.

  Beide atletes zijn opgenomen in een kern van zes, maar dat is geen garantie dat ze er in Sotsji effectief zullen bij zijn.