• home
 • video
 • pas verschenen

  Spelers: "Ontslag Jans is geen oplossing"

  Ron Jans moest maandag opstappen als coach van Standard, na een teleurstellende 13 op 33 in de competitie. Maar voor de spelers ligt de schuld van de sportieve malaise niet bij de coach. "De spelers moeten ook hun verantwoordelijkheid opnemen."

  Aanvoerder Jelle Van Damme, Sébastien Pocognoli, Réginal Goreux en Laurent Ciman spraken donderdag de pers toe. Ze vertelden er dat "het ontslag van de coach niet de oplossing is".

  "De spelers moeten ook hun verantwoordelijkheid opnemen", zegt Van Damme. "We hebben in de spiegel gekeken, maar in dit soort situaties gaat het altijd zo: alleen de coach betaalt het gelag."

  "We zijn ontgoocheld dat Jans moet vertrekken, we hadden een goede verstandhouding met hem", voegde Pocognoli eraan toe. "Maar we zijn ook ontgoocheld in onszelf, dit is voor een deel ook onze verantwoordelijkheid."

  Ciman: "We waren verbaasd over de bizarre beslissing van het bestuur. Niemand wou dat de coach vertrok. Maar goed, de macht ligt bij het bestuur."

  Portugees Paciência wordt genoemd

  De Nederlander Jans begon aan het seizoen als opvolger van José Riga, die naar Qatar vertrok. Jans verloor zes keer in elf matchen en moest weg met een 13 op 33 en een twaalfde plaats. Assistent Peter Balette is voorlopig hoofdcoach. Vrijdag speelt Standard tegen rode lantaarn Cercle Brugge.

  De laatste naam die circuleert als mogelijke nieuwe coach is die van Domingos Paciência, ex-trainer van onder meer Braga en dit jaar even Sporting. Volgens de Portugese krant A Bola denkt de ex-international na over een voorstel van de Luikse club en zou hij snel met een antwoord komen.