• home
 • video
 • pas verschenen

  Prince Albert: "Vijf mooiste jaren van leven"

  Philippe Albert is mee met Club Brugge: "Ik zie geen zwakke punten bij Newcastle."

  Philippe Albert, ex-Newcastle, is meegereisd met Club Brugge. "Ik heb altijd een goed gevoel in Newcastle. Ik kende er de vijf mooiste jaren van mijn leven."

  Albert kwam na Charleroi, KV Mechelen en Anderlecht in 1994 bij Newcastle terecht. Onder coach Kevin Keegan werd het een fantastisch avontuur. Albert is Newcastle nog niet vergeten en andersom.

  "Ik heb al een aantal vrienden teruggezien in het stadion: de fotograaf en een kinesist. En op straat kennen de mensen mij nog. We hadden dan ook een schitterende ploeg: twee keer vicekampioen en één verloren bekerfinale. Manchester United was toen echter gewoon beter."

  Prince Albert wordt hij er nog genoemd. "En ook de bijnaam van de  ploeg onder Keegan is gebleven: "The Entertainers". We speelden offensief voetbal."

  De 45-jarige ex-verdediger beseft dat Club voor een zware avond staat. "Newcastle is heel sterk thuis en ik zie geen zwakke punten. Defensief moet Club opletten: Newcastle speelt met twee sterke spitsen. De eerste 15 minuten worden belangrijk."

  "Maar als Club fysiek en mentaal sterk is is er met Bacca en Vadis altijd wel iets mogelijk."