• home
 • video
 • pas verschenen

  Legear is celstraf voor vluchtmisdrijf kwijt

  In 2009 had Jonathan Legear een ongeval met vluchtmisdrijf.

  Jonathan Legear heeft een maand rijverbod en 2.200 euro boete gekregen van de beroepsrechter in Mechelen. Hij moet ook weer zijn theoretisch examen afleggen na een ongeval met vluchtmisdrijf in 2009. Zijn celstraf met uitstel is hij kwijt.

  Als toenmalige Anderlecht-speler reed Legear met zijn BMW X5 tegen een andere auto op de parking van discotheek Carré in Willebroek, waar hij de verloren titelstrijd tegen Standard doorspoelde.

  Hij pleegde vluchtmisdrijf en belandde wat later met zijn auto tegen een huis in Londerzeel. Legear kreeg in eerste aanleg een lichte celstraf met uitstel voor zijn vluchtmisdrijf. Die straf werd aangepast in beroep.

  Legear, die nu bij Terek Grozny in Rusland speelt, was niet aan zijn proefstuk toe: hij werd in het verleden al drie keer veroordeeld voor overdreven snelheid. En onlangs reed hij nog een tankstation in Tongeren binnen. Die zaak moet nog voorkomen.