• home
 • video
 • pas verschenen

  Daems scoort tegen Marseille, draw voor PSV

  Filip Daems nam zijn verantwoordelijkheid als aanvoerder bij de penalty.

  Mönchengladbach doet weer helemaal mee in de Europa League, na een 2-0-zege tegen Marseille. PSV liet zich thuis verrassen tegen Stockholm, maar sprokkelde door een late goal nog een punt. Voor Twente was het nog een pijnlijker avond, die eindigde in een 3-0-nederlaag. Tottenham speelde nog maar eens gelijk.

  Mönchengladbach - Marseille 2-0 (groep C)

  Het gaat Mönchengladbach dit seizoen niet echt voor de wind, zowel in de competitie als in Europa niet. De 2-0 tegen Marseille kan een opsteker zijn.

  De problemen waren in de eerste helft wel nog niet de wereld uit, want Marseille had de bovenhand. Een hand speelde ook een sleutelrol bij de penaltyfase: Kaboré maakte hands in de 16. Aanvoerder Daems trapte de bal gewoon door het midden.

  Ook na de rust kreeg Marseille de beste kansen, maar weer was het de thuisploeg die veel efficiënter was. Mlapa profiteerde van de ruimte die de Fransen achteraan noodgedwongen moesten laten en scoorde de 2-0. Dankzij deze driepunter komt Mönchengladbach samen met Marseille en Limassol op vier punten. Fenerbahçe, dat won op Cyprus, leidt met zeven punten.

  Liverpool - Anzji 1-0 (groep A)

  Liverpool heeft de leiding gegrepen in groep A, door een zuinige zege tegen Anzji. Beide teams kwamen met hun beste elftal aan de aftrap. Dat betekende dat Boussoufa, João Carlos, Carcela en Eto'o tussen de lijnen stonden bij de Russen.

  Toch kwam Anzji bleekjes voor de dag. De goal van Downing was dan ook logisch. Na de 1-0 was er meer Russische dreiging, zonder echt concreet te zijn. De 2-0 van Agger, die de bal uit de handen van de doelman kopte, werd terecht afgekeurd.

  PSV - Stockholm 1-1 (groep F)

  PSV blijft dit seizoen een ploeg met twee gezichten. Helaas voor coach Dick Advocaat kwamen zijn spelers niet met hun feestgezicht op het veld. Na 5 minuten trapte Johansson vrijstaand op de paal.

  De waarschuwing werd niet ernstig genomen door PSV, dat zelf weinig kon dreigen. Na de rust trapten de Nederlanders dan ook in de val. Karikari ging op wandel met Marcelo en schoot overhoeks voorbij Waterman.

  Stockholm kreeg nog een paar kansjes op de 0-2, maar PSV redde toch nog een puntje, met dank aan Mertens. Een heerlijke pass van de Duivel, met zijn buitenkant, werd door Lens met een lobje binnengetrapt. Naast Mertens speelde ook Derijck een hele wedstrijd voor PSV, dat ondanks het gelijkspel tweede blijft in zijn groep.

  Stuttgart - Kopenhagen 0-0 (groep E)

  Kopenhagen heeft op het veld van Stuttgart zijn reputatie van moeilijk te ontwrichten ploeg alle eer aangedaan. De ploeg van coach Ariël Jacobs, waar Igor Vetokele niet in de kern zat, had een muur opgetrokken voor de Duitsers. Die konden geen gaatje vinden in een kansarme partij.

  Stuttgart wacht door dit gelijkspel nog altijd op een eerste zege in deze Europa League. Kopenhagen heeft al vier punten verzameld en staat daarmee achter Steaua Boekarest (2-0-zege tegen Molde) op de tweede plaats.

  Levante - Twente 3-0 (groep L)

  In de Nederlandse competitie staat Twente soeverein aan de leiding, maar in Europa wil het voorlopig niet lukken voor de Tukkers. Nacer Chadli was nochtans dicht bij de openingstreffer bij Levante, maar hij trof de lat.

  Twente had het geluk niet aan zijn zijde, want toen de bal er wél inging, keurde de ref de goal om dubieuze redenen af. De scheidsrechter eiste ook na een uur een hoofdrol op, toen hij onvrijwillig hands van Douglas met een strafschop beloonde.

  Michel (foto) bracht zijn ploeg op voorsprong en legde zo de aanvalsdrift van Twente het zwijgen op. Nederlandse aanvallen bleven uit en in de slotfase maakte Rios er op een drafje 2-0 en 3-0 van.

  Lyon - Athletic Bilbao 2-1 (groep I)

  Lyon heeft een derde opeenvolgende zege kunnen behalen. Voor Bilbao, vorig seizoen nog verliezend finalist in de Europa League, ziet het er slecht uit met 1 op 9.

  Lyon dreigde met afstandsschoten en kon rekenen op een goede doelman Vercoutre. In de tweede helft maakte Lisandro Lopez de 1-0 met een krachtige kopbal. Na goed werk van Llorente maakte Ibai Gomez gelijk. In het slot scoorde Briand in de rebound.

  Inter - Partizan Belgrado 1-0 (groep H)

  Het Inter van Gaby Mudingayi is nog niet helemaal op kruissnelheid in de Europa League. Tegen Partizan Belgrado stevende het af op een troosteloos gelijkspel, tot Palacio zijn ploeg bevrijdde.

  Inter kon dit seizoen in Europa thuis nog niet winnen. Tegen Partizan drukte het even in de beginfase. Meer dan een kansje voor Coutinho leverde dat niet op.

  Inter ontsnapte zelfs aan de 0-1 toen Markovic de lat raakte. Keeper Handanovic moest ook aan het werk op een poging van Miljkovic. Partizan leek stand te houden en kreeg zelfs nog kansen. Maar voetbal is niet altijd eerlijk en het doelpunt viel aan de overkant. Palacio (foto) deed het voor Inter in de 89e minuut.

  Maribor - Tottenham 1-1 (groep J)

  Tottenham heeft nog werk als het naar de volgende ronde wil. Na drie matchen heeft het team van Jan Vertonghen (en zonder de geblesseerde Moussa Dembele) nog maar drie punten.

  Tottenham was beter, maar het kwam toch op achterstand via Beric, die even uit de greep van Vertonghen was geraakt. Sigurdsson redde toch nog een punt voor de Engelsen. Defoe schoot eerst nog van dichtbij verschroeiend hard op een Sloveense rug, maar Sigurdsson was ter plaatse om de bal alsnog in doel te frommelen.