• home
 • video
 • pas verschenen

  "Met nieuwe tricks zo snel mogelijk naar Sotsji"

  Seppe Smits wil naar de Winterspelen in Sotsji.

  Seppe Smits (21) staat voor een belangrijk winterseizoen met zijn snowboard, want hij wil zich kwalificeren voor de Olympische Spelen 2014 in Sotsji. Niet zijn geliefkoosde Big Air, maar wel de slopestyle staat er op het menu. Smits werkt(e) hard aan nieuwe jumps.

  Seppe Smits is de vicewereldkampioen Big Air, maar moet zich toeleggen op de slopestyle, een andere discipline in het snowboarden, voor de Winterspelen 2014 in Rusland. De Big Air is geen olympische discipline.

  De Belg reisde afgelopen zomer naar Nieuw-Zeeland om zijn techniek bij te schaven op de slopestyle. "Het was daar dan winter. Ik trok naar ginder om tricks bij te leren. Ik werk hard om klaar te staan voor de eerste wedstrijden", vertelt Smits aan Sporza.

  "Begin januari moet ik er staan in de eerste wedstrijden, want ik moet punten verdienen om me te kwalificeren voor Sotsji. Het begin wordt bepalend voor de rest van mijn seizoen en hoe dat er zal uitzien. Hoe sneller ik de vereiste punten heb, hoe sneller ik gekwalificeerd ben."

  Smits heeft begrip voor de keuze om de Big Air, waarin hij excelleert, niet op te nemen in het olympische programma. "De Big Air is één sprong, terwijl slopestyle over meerdere sprongen gaat."

  "Ik moet leren constant te presteren en met mijn nieuwe tricks hoop ik de jury te overtuigen. De Spelen zijn een unieke belevenis. Ik droom ervan en wil er straks absoluut bij zijn in Rusland."

  Op 9 en 10 november begint het WB-seizoen Big Air... in Antwerpen. Smits zit mee in de organisatie. "Het wordt het grootste snowboardevenement in ons land. Alle toppers zullen erbij zijn. Er wordt een schans van 40 meter gebouwd."