• home
 • video
 • pas verschenen

  Witsel: "Blij dat Wasilewski mijn hand aanvaardde"

  Marcin Wasilewski en Axel Witsel vegen de spons over het verleden.

  Marcin Wasilewski en Axel Witsel stonden tegenover elkaar in de Champions League-match Zenit-Anderlecht. Wasilewski had aangekondigd dat hij Witsels hand zou weigeren, maar dat deed hij niet.

  Drie jaar geleden liep Marcin Wasilewski een dubbele open beenbreuk op na een drieste tackle van Axel Witsel tijdens Anderlecht-Standard. Wasilewski moest bijna een jaar revalideren voor hij weer speelklaar was.

  De overtreding had zoveel kwaad bloed gezet bij Wasilewski dat hij voor de match tegen Zenit had aangekondigd dat hij Witsels hand zou weigeren. Maar de soep werd niet zo warm gegeten als ze geschonken werd.

  Wasilewski nam de uitgestoken hand van Witsel aan, iets wat voor de tv-kijkers niet zichtbaar was, want op het cruciale moment zwenkte de camera weg. Foto's namen echter alle twijfel weg.

  "Hopelijk definitief vrede gesloten"

  "Ik ben blij dat Marcin mijn hand aanvaard heeft. Ik was daar ook niet verbaasd over. We hebben wel niks tegen elkaar gezegd. Het verleden is voorbij, hopelijk hebben we nu definitief vrede gesloten", zei Witsel in de kranten.

  In de terugmatch over twee weken zullen de twee elkaar niet tegen het lijf lopen op het veld. De verdediger van Anderlecht pakte gisteren zijn derde gele kaart en is geschorst.