• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck: "Tevreden met Tourparcours"

  Voor Van den Broeck is de Tour 2013 er een om duimen en vingers bij af te likken.

  De Belgische renners en ploegleiders wrijven zich in de handen met het parcours van de Tour. De eerste vlakke rit biedt perspectieven op geel, met André Greipel of Mark Cavendish. De vele klimkilometers zijn dan weer gunstig voor Jurgen Van den Broeck en Cadel Evans.

  "Ik ben tevreden", zegt Jurgen Van den Broeck, de aas van Lotto-Belisol, over het Tour-parcours. "Minder tijdritkilometers: dat is positief. En na de laatste tijdrit komen nog drie ritten. Daarin kan nog veel gebeuren."

  "De ritten in Corsica zullen we zeker moeten verkennen. Het wordt zaak om goed te zijn vanaf de eerste tot de laatste dag. Vroeger had je nog tijd om er wat in te komen, maar dat is volgend jaar niet van toepassing."

  "De laatste week wordt wel heel lastig. Het zijn niet de minste beklimmingen. Het zal een mooie Tour worden. Ik blijf werken om mijn dromen te realiseren."

  De eerste rit is voer voor sprinters. Dromen ze bij Lotto-Belisol al van een André Greipel in het geel? "Beginnen met het geel, dat is fantastisch", zegt ploegleider Marc Sergeant (foto) aan Sporza.

  "Twee jaar geleden lukte het al eens met Philippe Gilbert. Dan weet je meteen dat het een goeie Tour wordt. Het zit erin. Greipel die 's avonds wint op de Champs-Elysées zou ook de max zijn. Die sfeer 's avonds, dat wordt iets speciaals."

  "Voor Jurgen Van den Broeck is dit een goeie Tour. Die laatste tijdrit is in zijn voordeel. Die laatste week zal sowieso de doorslag  geven, maar de klassementsrijders zullen vanaf het begin goed moeten zijn. Het wordt zaak om drie weken goed in te delen."

  Peeters: "Cavendish moet kans grijpen in eerste rit"

  Ook bij Omega Pharma-Quick Step likkebaarden ze al bij het zien van het profiel van de eerste etappe. Voor het eerst sinds 1966 is de opener er eentje voor de sprinters en Omega Pharma-Quick Step heeft met Mark Cavendish de meest succesvolle sprinter van de laatste jaren in huis.

  "Alle ogen zullen op hem gericht zijn", weet ploegleider Wilfried Peeters. "Hij zal zijn kans moeten grijpen. Het zou mooi zijn. Ik verwacht veel nervositeit in die ritten op Corsica."

  "Ook voor Tony Martin liggen er kansen in de tijdritten. Zeker die eerste is op zijn maat, de tweede wordt wat hectischer. Maar we mikken op beide tijdritten."

  "Of Tom Boonen naar de Tour gaat? We gaan nog overleggen met hem en bepalen wat het beste in zijn programma past."

  Lelangue: "Dit is een mooi parcours voor Evans"

  Ook BMC-ploegleider John Lelangue was een tevreden man na de voorstelling. "Dit is een heel mooi parcours voor Cadel Evans", vertelt Lelangue aan Sporza.

  "Er zijn twee mooie tijdritten die niet te lang zijn en de laatste week biedt veel mogelijkheden. Op Corsica wordt het wel oppassen. Het wordt nerveus koersen op die smalle wegen. Daar kan altijd iets gebeuren. We zullen daar goed vooraan moeten zitten."

  "Evans blijft onze nummer 1, hij zet alles op de Tour. En met Tejay Van Garderen hebben we een jong talent als back-up. Hij heeft een grote toekomst voor zich. Zijn moment komt nog wel."