• home
 • video
 • pas verschenen

  Losada dient een klacht in tegen Coulibaly

  Patrick Vanoppen wil niet vertellen wat er precies is gebeurd.

  Dinsdag ontsloeg Beerschot Elimane Coulibaly na "een ernstig incident". Voorzitter Patrick Vanoppen gaf in de kranten commentaar, zij het spaarzaam. Het parket van Antwerpen bevestigt intussen dat Hernan Losada een klacht heeft ingediend tegen Coulibaly.

  Op de feiten zelf wil Vanoppen niet ingaan. "Dit zou een zaak voor advocaten kunnen worden en dan kan elk woord dat ik zeg een woord te veel worden", zegt hij.

  Dit wou hij wel kwijt: "Deze club hanteert bepaalde normen en waarden. En wie die niet respecteert, zal dat voelen. Ook al snijden we daarmee in ons eigen vlees."

  "Want laat het duidelijk zijn: Coulibaly was voor ons een belangrijke speler. Voor onze club is dit sowieso een nederlaag."

  Het gaat volgens Vanoppen ook niet om een alleenstaand geval. "Dit heeft zich opgebouwd in de voorbije maanden. Je kon dit niet meer met de mantel der liefde bedekken."

  "We hebben de zaak twee dagen laten bezinken en hebben ook aan andere maatregelen gedacht. Maar ontslag was de enige juiste. Daar was iedereen het mee eens. Ook de coach."

  Klacht van Losada tegen Coulibaly bevestigd

  Intussen is wel duidelijk dat een handgemeen tussen Elimane Coulibaly en ploegmaat Hernan Losada aan de basis ligt van het ontslag van de Senegalees. Het parket van Antwerpen bevestigt dat Losada een klacht heeft ingediend wegens "slagen en verwondingen". Meer wil het parket voorlopig niet kwijt.