• home
 • video
 • pas verschenen

  Gillet: "Moeten spelen zoals in Milan"

  Gillet: "Spelen zoals bij Milan"

  Om 18u speelt Zenit Sint-Petersburg gastheer voor Anderlecht. De Russen willen iets rechtzetten na de slechte start in de Champions League, met een 0 op 6. Gillet wil Zenit achter Anderlecht (1/6) in de stand houden.

  Gillet herinnert zich de twee kansloze nederlagen tegen Zenit in de Europa League in 2010 nog goed. "Maar deze keer spelen we in de Champions League en staat Zenit achter ons in de stand."

  "Als we een punt, of wie weet meer, kunnen meepakken, hebben we een goeie uitgangspositie. Een verlies is voor de Russen erger dan het voor ons is."

  "Het is jammer dat Mbokani er niet bij is. Hij kan op elk moment het verschil maken. Met of zonder Dieu, we moeten collectief spelen en vechten voor elke bal. We moeten karakter tonen en spelen zoals tegen Milan, waar het 0-0 bleef."

  Gillet kan het goed vinden met Zenit-speler Nicolas Lombaerts. "Hij is zes maanden voor mij vertrokken bij Gent. Hij is een slimme jongen en we hebben een goeie band. Onze vriendinnen zijn ook bevriend. Toen hij naar Rusland vertrok, verklaarde iedereen hem voor gek, maar hij is hier heel gelukkig en mocht al meerdere titels vieren. Ik ben gelukkig voor hem."