• home
 • video
 • pas verschenen

  Been: "Gaan voor de zege tegen Sporting"

  RC Genk krijgt donderdag in de Europa League het bezoek van Sporting. Coach Mario Been is op zijn hoede voor de Portugezen. "We mogen hen niet onderschatten", klinkt het.

  Opvallend nieuws in de aanloop: Frank Vercauteren, die ruim een jaar geleden vertrok bij Genk, wordt de nieuwe coach van Sporting. Hij zal donderdag nog niet op de bank zitten, want hij gaat pas vanaf volgende week aan de slag.

  "Ik wil Frank feliciteren, want Sporting is nog altijd een topclub", reageerde Genk-coach Mario Been op dat nieuws.

  "Ondanks de mindere prestaties heeft Sporting nog altijd een uitstekend elftal, met goeie spelers die wachten op onze foutjes. Vooraan hebben ze veel snelheid."

  "In onze groep hebben ze het meeste potentieel, maar het komt er niet uit. We mogen hen zeker niet onderschatten, ze beschikken over veel mogelijkheden. Dat neemt niet weg dat wij voluit voor de zege gaan. We moeten uitgaan van onze eigen kwaliteiten. Iedereen knokt voor elkaar en heeft plezier op het veld. Ik heb vertrouwen in een goed resultaat."

  Fernandez: "Het kan snel veranderen bij Sporting"

  Voor Dani Fernandez zijn de zaken klip en klaar: "We moeten opnieuw voor de 3 punten gaan", zegt de Spanjaard. "Maar we beseffen natuurlijk ook wel dat dat niet makkelijk zal zijn."

  "Sporting beschikt over zeer sterke spelers, alleen loopt het momenteel als team wat minder. Maar dat kan snel veranderen. Veel zal afhangen van hoe wij aan de match beginnen."

  "We moeten goed geconcentreerd aan de aftrap komen en samen aanvallen én verdedigen. Als we dan ook nog de steun van de supporters hebben - dat is iets dat we zeer belangrijk vinden - gaan we voor een overwinning."