• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht-spelers: "We zijn niet beloond"

  "Dit is doodzonde", was de teneur bij de Anderlecht-spelers achteraf.

  Bij Anderlecht hebben ze het gevoel dat ze slecht bedeeld zijn in Sint-Petersburg. "We hadden hier één punt of zelfs drie punten moeten pakken", klinkt het bijna in koor. Nicolas Lombaerts stond wel in het winnende kamp. "Dit is een opluchting", geeft hij toe.

  "Ik ben heel teleurgesteld", zegt Olivier Deschacht aan Sporza. "Dit had een gouden punt kunnen zijn. We zijn niet in gevaar gekomen én hebben zelf kansen gekregen. Ik denk dat er in de slotfase ruimte zou zijn gekomen. Iedereen was scherp om dat af te straffen."

  "Maar dan geven we toch die goal weg. We krijgen geen beloning voor onze goede prestatie. Dan moet je zwijgen. We verwijten Jovanovic niks. We verliezen samen."

  "Puntenwinst had ons in de strijd voor de tweede plaats kunnen houden. Nu moeten we alles geven om derde te worden."

  Jovanovic werd in bescherming genomen door zijn ploegmaats. "Ik kom zelden in dat soort situaties. Ik heb veel ervaring, maar niet als verdediger. Bovendien maakt de ref een fout, denk ik. Het doet pijn."

  "Dit is echt heel jammer. Ik was goed en de ploeg speelde uitstekend. We verdienden eigenlijk een overwinning. Ik ben triest. Ik heb dit seizoen echt geen geluk in de Champions League."

  Nuytinck: "We hadden ze hier al moeten pakken"

  Dennis Praet debuteerde in de basis. De jongeling sloeg zeker geen mal figuur op het middenveld. "Ik ben tevreden met mijn eerste basisplaats in de CL, maar ik heb toch een slecht gevoel."

  "We hadden hier één punt of zelfs drie moeten pakken. We hadden kunnen scoren. Bij de 1-0 stonden we even niet op te letten. In eigen huis moeten we ook zo spelen."

  "Dit is echt balen", verwoordt Bram Nuytinck het gevoel dat bij alle spelers leeft. "We wisten dat Zenit zijn vrije trappen snel neemt. Volgens mij maken ze een overtreding voor ze de vrije schop trappen."

  "Bovendien gingen ze heel de match heel snel liggen. We hebben kansen gekregen, goed gespeeld en de organisatie stond uitstekend. Thuis kunnen we misschien winnen, maar we hadden ze gewoon hier al moeten pakken. Dit is echt doodzonde."

  Lombaerts: "Ik dacht dat het 0-0 zou worden"

  Axel Witsel en Nicolas Lombaerts stonden in het winnende kamp. Die laatste beseft dat Zenit goed is weggekomen tegen Anderlecht. "De opluchting is heel groot. Het spel was niet goed."

  "Er zit weinig vertrouwen in onze ploeg. We liepen veel met de bal en waren heel slordig in de passing. Er waren weinig kansen. Ik dacht dat het 0-0 zou worden, maar gelukkig redt die penalty ons."