• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Hazard krijgt meer ruimte bij Chelsea"

  Wilmots was te gast in Extra Time.

  Bondscoach Marc Wilmots was gisteren de centrale gast in Extra Time. Hij sneed heel wat thema's aan, hieronder pikken we zijn opmerkelijkste uitspraken eruit. In het multimediavlak hierboven kunt u enkel fragmenten en de hele Extra Time-aflevering herbekijken.

  Marc Wimots had het over verschillende spelers. Eden Hazard kon niet ontbreken in de discussie met de analisten. Zo bracht Wilmots Hazard pas bij de rust in het elftal tegen Schotland

  "Het was voor Eden belangrijk om als bankzitter tegen Schotland toch het rugnummer 10 te behouden. Dat gunde ik hem. We willen allebei het beste voor hem en voor de nationale ploeg."

  "Niemand twijfelt aan zijn kwaliteiten, maar bij België mag je gewoon geen fouten maken. Elke seconde moet juist zijn. Bij Chelsea krijgt hij meer ruimte om te voetballen, eens puntenverlies lijden is daar geen probleem."

  Toen het 0-0 bleef hield Wilmots Jelle Vossen klaar om in te vallen. "Ik wou hem naast Benteke voorin zetten. Je ziet op de training dat hij de beste afwerker is die we hebben, dan volgt Mirallas."

  "Van Christan Benteke had ik niet verwacht dat hij al zo ver zou staan. Hij was vroeger te braaf, nu gaat hij duels aan en gebruikt hij zijn lichaam."

  "Axel Witsel speelt bij mij op de 6, de positie vlak voor de verdediging. Hij staat daar nu ook bij Zenit en doet gedisciplineerd zijn job."

  "In mijn visie speelt Marouane Fellaini hoger dan Witsel. En ja, als Marouane in topvorm en gezond, dan heeft hij bij mij altijd een plaats in mijn elftal. Wie er dan uit moet? Het is een positief probleem dat ik keuzes moet maken over mijn elftal."

  Meer thema's:

  • Wilmots over zijn scoutingsapparaat: "De meeste Rode Duivels spelen in het buitenland. Ik heb een zevental scouts die elk weekend in het buitenland spelers volgen en me rapporten geven. Ik wil vooral weten hoe de Duivels bij hun club spelen, in welk systeem. Zo kan ik de clubautomatismen integreren."
    
  •  Wilmots over Standard: "Normaal moei ik me niet bij de politiek van een club. Het is makkelijk om de schuld bij de coach te leggen, maar je moet alles bekijken. Wie maakte de fouten? Wat is de analyse van het transferbeleid? Standard lijkt nu opnieuw in een overgangsjaar. Dat is veel voor de fans."