• home
 • video
 • pas verschenen

  Valverde: "Tourzeges blijven van Armstrong"

  In de Tour van 2005 klopt Valverde Armstrong in de rit naar Courchevel.

  Voor Alejandro Valverde blijft Lance Armstrong zevenvoudig Tourwinnaar. "Ik ben het helemaal niet eens met wat er gebeurt", zegt de Spaanse renner. "Het was toch niet nodig zo in het verleden te graven?"

  De Internationale Wielerunie UCI schrapte maandag de zeven Tourzeges van Lance Armstrong na een beschadigend dopingrapport.

  "Voor mij heeft hij nog altijd zeven keer de Tour gewonnen", zegt de Spaanse renner Alejandro Valverde. "Armstrong heeft die rondes gewonnen met zijn benen, met zijn lichaam. Niemand moet denken dat hij niet afgezien heeft om in Parijs op het podium te staan."

  "Het was toch niet nodig zo in het verleden te graven? Waarom hebben de ploegmaten van Armstrong vroeger niet tegen hem getuigd, toen ze zelf nog reden?"

  "Pas nu ze wielrenner af zijn, doen ze hun mond open. Waarom? Om anderen stokken in de wielen te steken? Ik ben het helemaal niet eens met wat er gebeurt."

  Valverde zat in 2010 en 2011 zelf een dopingschorsing van twee jaar uit voor zijn betrokkenheid in de bloeddopingzaak Puerto.