• home
 • video
 • pas verschenen

  Tobback wil OHL-stadion vullen met "brulapen"

  Louis Tobback belooft de studenten voor 15 euro een ticket én vijf drankbonnen.

  Volgende week is er midweekvoetbal en op woensdag speelt OH Leuven tegen KV Mechelen. Om het stadion op een weekdag gevuld te krijgen, doet burgemeester Louis Tobback een oproep aan de studenten. OHL benadrukt dat het niét gaat om een reactie op de boycot van de supporters van KV Mechelen (lees onder de video).

  Eigenlijk gaat het om een studentenactie, maar burgemeester Tobback verleende graag zijn medewerking. Met een videoboodschap richt Tobback zich tot "de studenten, de lallers, de bullebakken, de brulapen, de lawaaimakers, de lelijkerds".

  Tobback roept hen op om op 31 oktober naar het stadion af te zakken. Voor 15 euro krijgen ze dan niet alleen een entreeticket, maar ook nog eens vijf drankbonnen. "Dan kunnen jullie niet zeggen dat jullie de stembanden niet voldoende hebben kunnen smeren."

  Géén reactie op boycot van KV Mechelen

  De studentenactie en de (ludieke) oproep van Louis Tobback zijn geen reactie op een boycot van de supporters van KV Mechelen (foto).

  Die zakken voor de wedstrijd niet naar Leuven af, omdat ze de tickets te duur vinden.

  De Supportersfederatie Profclubs (SFP) en de clubbesturen hebben een akkoord om tijdens de reguliere competitie voor bezoekende fans 20 euro (overdekte zitplaats) of 15 euro (overdekte staanplaats) te vragen. Deze maatregel wil meer fans naar het stadion lokken.

  OHL doet als enige niet mee en vraagt nog 25 euro. De fans van KV Mechelen besloten, met de steun van hun bestuur, niet te gaan.

  "Studentenactie was al weken gepland"

  "De studentenactie is al weken gepland en heeft alles te maken met het feit dat het de enige midweekwedstrijd van het seizoen is. Het is helemaal niet de bedoeling om het uitvak te vullen met studenten. Dit is trouwens door de voetbalwet, bij gebrek aan toelating van KV Mechelen, ook niet toegelaten", laat OH Leuven weten.