• home
 • video
 • pas verschenen

  Sollied is geen coach meer van AA Gent

  Trond Sollied was al drie keer coach bij Gent.

  AA Gent heeft de samenwerking met coach Trond Sollied beëindigd. De Noorse coach betaalt het gelag voor de 16 op 33 in de competitie. Sollied was sinds vorig seizoen coach van Gent, en dat al voor de derde keer.

  Gent puurde dit seizoen uit elf wedstrijden nog maar 16 punten. Het staat daarmee nog wel op de zevende plaats, maar de kloof met de twaalfde plaats is maar drie punten.

  Op die twaalfde plaats staat Standard, dat gisteren coach Ron Jans ontsloeg. Jans en Sollied zijn de eerste trainersontslagen van het seizoen.

  Afgelopen weekend ging het licht in het Ottenstadion op donkerrood toen Gent thuis met 0-1 verloor van KV Kortrijk. Voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie stelden zich grote vragen bij de bezieling van de spelers en hun inzet op het veld.

  De Witte wilde toen nog niet ingaan op een eventueel ontslag van de 53-jarige Sollied, die tussen de regels een gebrek aan daadkracht werd aangewreven. Sollied zei op zijn beurt dat spelers vooral zichzelf moeten prikkelen. Vandaag heeft het bestuur de knoop doorgehakt en Sollied bedankt voor bewezen diensten.

  Derde keer is niet de goede keer voor Sollied

  Sollied werd eind 1998 een eerste keer coach van Gent. Hij bleef er toen maar een halfjaar, omdat Club Brugge hem wegplukte. Hij bleef vijf jaar in Brugge, werd twee keer kampioen en won twee keer de beker.

  Na een passage van anderhalf jaar bij Olympiakos keerde Sollied terug naar Gent. Hij haalde met de club de bekerfinale en vertrok daarna naar Heerenveen. In januari 2011 keerde hij bij Lierse terug naar België. Nog eens een halfjaar later vonden hij en Gent elkaar voor de derde keer.