• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht: "Collectief vormen tegen Zenit"

  Anderlecht: "Wij spelen uit, dus gaan we ons wat aanpassen."

  Anderlecht is op zijn hoede voor Zenit Sint-Petersburg. "Ze spelen de wedstrijd van de laatste kans", zegt coach John van den Brom over de Champions League-wedstrijd. "We moeten het aanpakken zoals in Milaan."

  Woensdag speelt Anderlecht zijn derde match in de Champions League. De Belgische landskampioen gaat op bezoek bij de Russen van Zenit, die dit seizoen nog geen punt sprokkelden in het kampioenenbal.

  "Zenit is een goeie ploeg die absoluut niet staat waar ze hoort te staan met 0 op 6", zegt Anderlecht-coach John van den Brom. "Zenit speelt hierdoor woensdag de wedstrijd van de laatste kans tegen ons."

  "We zullen er alles aan doen om met een goed resultaat naar huis te gaan, om dan twee weken later thuis Zenit definitief uit te schakelen. Maar ik denk dat dat ook voor de Russische ploeg het doel is, het wordt dus zeker niet gemakkelijk", zegt Van den Brom over de club van Hulk en Rode Duivel Axel Witsel.

  "Wij spelen uit, dus gaan we ons wat aanpassen. Net als in Milaan zullen we een collectief goeie prestatie nodig hebben."

  U kunt Zenit-Anderlecht woensdag vanaf 18u volgen in Sporza op Radio 1. Tom Boudeweel verzorgt het commentaar vanuit Sint-Petersburg.