• home
 • video
 • pas verschenen

  "Uitschot" Hamilton: "McQuaid heeft geen plaats in de sport"

  Tyler Hamilton reageert boos op de uitlatingen van Pat McQuaid.

  Voor UCI-baas Pat McQuaid zijn Tyler Hamilton en Floyd Landis, die tegen Lance Armstrong getuigden in het Usada-rapport, geen helden. Integendeel. McQuaid noemde de twee zelfs "uitschot", waarna Hamilton de frustraties van zich afschreef.

  Na de officiële persconferentie in Genève gisteren kreeg McQuaid nog enkele vragen voorgeschoteld. Zo wilde de pers weten of Tyler Hamilton en Floyd Landis nu helden waren.

  McQuaid minimaliseerde hun rol als klokkenluider en werd boos: "Helden? Integendeel, ze zijn uitschot. Die twee waren er enkel op uit om de wielersport te ruïneren. Het irriteert mij mateloos als ze als helden worden voorgesteld."

  Op zijn site reageerde Tyler Hamilton. "Dit is nog eens het bewijs dat McQuaid niet in staat is de dingen te veranderen. Hij houdt de hypocrisie in stand en valt mensen die praten aan. McQuaid heeft geen plaats in de sport", besloot Hamilton naar analogie met de uitspraak van McQuaid over Armstrong.