• home
 • video
 • pas verschenen

  "Geen enkele speler van zondag in kampioenenploeg"

  Standard-kenner Alain Ronsse: "Na 13 op 33 kun je zoiets verwachten"

  Voor Standard-kenner Alain Ronsse is het ontslag van Ron Jans geen verrassing. Maar hij is ook kritisch voor Roland Duchâtelet en het spelersmateriaal dat de voorzitter Jans aanbood. Intussen wacht Woluwe met een bang hart af, want coach Mazzu is mogelijk Jans' opvolger.

  Alain Ronsse kent het huishouden van Standard als geen ander. De journalist van Het Laatste Nieuws is kind aan huis op Sclessin en is niet verrast door Jans' ontslag. "Na 13 op 33 kun je zoiets verwachten", zegt Ronsse aan Radio 1.

  "Maar de schuld alleen op Jans afschuiven, is overdreven. Hij is bij uitstek een coach die tijd nodig heeft om zijn visie door te drukken. Standard wist dat toen het Jans in huis haalde."

  "Tweede opmerking: had Jans de spelers wel om zijn plan door te voeren? Hij had weinig inspraak in de transfers. Tussen de ploeg die titels pakte en de ploeg die zondag in Bergen speelde (zonder Jelle Van Damme, red) is er geen vergelijking. Geen enkele speler van zondag zou in de kampioenenploeg een plaats hebben."

  Nochtans investeerde voorzitter Roland Duchâtelet in de ploeg afgelopen zomer. Ronsse: "Naar verluidt spendeerde hij tien miljoen euro. Als dat echt zo is, is het resultaat heel bedroevend."

  Woluwe-aanvoerder: "Een gigantische schok"

  Felice Mazzu, de trainer van tweedeklasser Woluwe, werd gepolst om de job van Jans bij Standard over te nemen. Denis Dessaer, aanvoerder van Woluwe, zegt in Het Laatste Nieuws dat hij en zijn collega's "in de put zitten."

  Dessaer: "Alleen al de gedachte dat onze succestrainer ons zou verlaten, heeft voor een gigantische schok gezorgd. Dit zagen we niet aankomen. Hij verdient de kans, maar het zou een leegte zijn."