• home
 • video
 • pas verschenen

  Lierse: "Praten met spelers en trainers"

  Lierse wist in 11 speeldagen maar één keer te winnen. De thuisnederlaag tegen Charleroi kwam hard aan op het Lisp. De stoel van trainer Chris Janssens lijkt voor het eerst wankel te staan.

  Lierse houdt nog Waasland-Beveren en Cercle achter zich in de stand. Maar het heeft met Maged Samy een impulsieve voorzitter. Hij zou een zege geëist hebben tegen Charleroi.

  Moet coach Chris Janssens (foto) voor zijn job vrezen? CEO Jesse De Preter, de tweede man bij Lierse, predikt kalmte. "We moeten alles rustig evalueren", zegt hij in Gazet van Antwerpen.

  "We hebben een dramatisch slechte match gespeeld. We rekenden op de drie punten en die hebben we niet. Maar we mogen de omstandigheden niet onderschatten. We kampen met veel blessures."

  "We zullen deze week praten met de spelers en de trainers en nagaan of de samenwerking nog optimaal verloopt. Als het nodig blijkt, zullen we ingrijpen."

  Janssens: "De druk speelde mee"

  Voelt Lierse-coach Chris Janssens de onrust? "De onrust was er al voor de match tegen Charleroi. Zelfs na het mooie punt dat we in Lokeren raapten. Dat vind ik onbegrijpelijk. Er werd chaos gecreëerd en veel druk op de match tegen Charleroi gelegd. We moesten  winnen en ik denk dat die druk ons parten speelde."

  "We pakten vooral punten als counterteam. Als we zelf kansen door creatieve impulsen moeten creëren zoals tegen Charleroi, lukt het niet. Daar hebben we de spelers niet voor. We missen al zeker een balvaste, ervaren centrale middenvelder."