• home
 • video
 • pas verschenen

  D'Ambrosio opent F1-circuit in de VS

  Op 18 november staat de Grote Prijs van de Verenigde Staten op de F1-kalender. De Belg Jérôme D'Ambrosio mocht al kennismaken met het parcours.

  Na vijf jaar keert de Formule 1 terug naar de Verenigde Staten. In Austin (Texas) werd het "Circuit of the Americas" officieel geopend. D'Ambrosio, derde rijder bij Lotus, mocht als eerste over het asfalt scheuren.

  D'Ambrosio sneed met de (Lotus) Renault-bolide van 2010 de 5,5 km in Austin (Texas) aan. "De eerste bocht is meteen speciaal. De strijd om de posities wordt al van bij de start bijzonder boeiend", zegt D'Ambrosio.

  "Er zijn meerdere kansen om in te halen en de lange snelle S-bochten spreken aan. Het parcours is erg aantrekkelijk en de sfeer is geweldig. Deze openingsdag was een leuke ervaring."