• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach Ron Jans pakt zijn koffers bij Standard

  Ron Jans is geen coach meer van Standard.

  Ron Jans is niet langer de coach van Standard. Het contract van de Nederlanders in in onderling overleg met de club ontbonden. Standard sprak al met Woluwe-coach Felice Mazzu om Jans op te volgen.

  Ron Jans was pas sinds begin dit seizoen aan de slag op Sclessin. De minzame Nederlander volgde Jose Riga op. Onder Jans beleefde Standard een tegenvallende competitiestart. Na elf wedstrijden staan de Luikenaars op een teleurstellende 12e plaats, met 13 punten.

  De positie van Jans was al een poosje onzeker, want voor de topper tegen Anderlecht zat Standard al om de tafel met Philippe Saint-Jean, technisch directeur bij Tubeke. Een 2-1-overwinning hield Jans toen in het zadel. Zondag verloor Standard met 3-1 op het veld van Bergen, een nederlaag die Jans nu de kop kost.

  De Waalse pers berichtte al vroeg op de avond over Jans' ontslag, maar de Nederlandse trainer zei toen nog van niks te weten. In de loop van de avond werd echter duidelijk dat Standard achter de schermen al met Woluwe-coach Felice Mazzu had gepraat om Jans op te volgen.

  Standard bevestigt het vertrek van Jans in een mededeling op zijn website. "Gezien de sportieve situatie zag de club zich verplicht om de samenwerking met Ron Jans stop te zetten. We gaan in de onderling overleg uit elkaar", klinkt het.

  "Jans bouwde in korte tijd een fantastische band op met de staf, de spelers en de supporters, maar hij slaagde er helaas niet in om op sportief vlak onze doelen te realiseren."

  Mazzu: "Gepraat, maar er is niets concreet"

  Een opvolger voor Ron Jans is er momenteel nog niet, maar Standard praatte dus al wel met Felice Mazzu, de coach van WS Woluwe, de leider in tweede klasse.

  "Ze hebben me opgebeld en we hebben even gepraat, maar daar is het bij gebleven. Op dit moment is er niets concreet, niets", zegt Mazzu aan Sporza. "We hebben ook geen afspraak gemaakt om de volgende dagen opnieuw te praten."

  "Ik lig nog altijd onder contract bij White Star Woluwe. En als Standard dat wil veranderen, moet het contact opnemen met het bestuur van de club."