• home
 • video
 • pas verschenen

  "Succes als twee Belgische teams doorgaan"

  Dominique Baeyens: "Automatismen van Maaseik moeten iets opleveren."

  Dinsdag trekt de Champions League volleybal zich op gang. Met Maaseik, Asse-Lennik en Roeselare treden voor het eerst drie Belgische ploegen aan op het kampioenenbal. Bondscoach Dominique Baeyens wikt en weegt de kansen van de Belgen.

  "Roeselare moet knokken voor de tweede plaats"

  Roeselare kreeg een wildcard om deel te nemen aan de Champions League. Het belandde in groep A met titelverdediger Zenit Kazan, Innsbruck en Friedrichshafen.

  "Kazan is de grote favoriet", zegt Baeyens. "Het won vorig de CL en telt enkele Russische internationals die olympisch kampioen zijn. Op papier is het een ongelijke strijd. Maar als Kazan het te makkelijk opneemt, dan weet je nooit."

  "Innsbruck en Friedrichshafen zijn haalbare kaarten, als je zelf top bent. Als je wil doorstoten, dan moet je zeker thuis twee keer winnen."

  "Als je ervan uitgaat dat Kazan de groep wint, dan wordt het knokken voor de tweede plaats. Als je dan iets laat liggen tegen Innsbruck, dan is dat dodelijk. Het zou super zijn voor het Belgische volleybal als naast Maaseik ook Roeselare of Asse-Lennik de tweede ronde zou halen."

  "Asse-Lennik moet eigen ploeg strijdvaardig maken"

  Asse-Lennik overleefde vorig seizoen de groepsfase van de CL niet. Nu probeert het met een nieuwe ploeg beter te doen in groep D met Macerata, Unterhaching en Ljubljana.

  "Macerata is als kampioen en bekerwinnaar van Italië de gedoodverfde favoriet in die groep." Macerata wil tien jaar na zijn laatste CL-zege nog een keer triomferen in Europa.

  "Voor Asse-Lennik komt het er in eerste instantie op aan om de eigen ploeg strijdvaardig te maken en klaar te stomen voor de Champions League."

  "Unterhaching wordt een leuke confrontatie nu Matias Raymaekers daar speelt. En Ljubljana heeft toch een grote Europese traditie en haalde vorig jaar de halve finales van de CEV-cup."

  "Automatismen van Maaseik moeten iets opleveren"

  Maaseik sneuvelde vorig seizoen in de Final 12. "Als reekshoofd heeft Maaseik de makkelijkste loting van de drie Belgische ploegen. In theorie is dit de minst sterke groep van de drie."

  Maaseik is altijd ambitieus. "Moeten in sport is altijd gevaarlijk. Maar de automatismen bij Maaseik moeten ook in de Champions League iets opleveren."

  "Izmir is de sterkste tegenstander en heeft superspelers die een wedstrijd kunnen doen kantelen. Het wordt de te kloppen ploeg voor Maaseik." Vorig jaar won en verloor Maaseik van Izmir in de CL-groepsfase.

  "Teruel is viervoudig Spaans kampioen, maar als je de ambitie hebt om door te stoten, dan moet je gewoon twee keer winnen. En Doepnitsa heeft een grote thuisreputatie, maar ook die ploeg moet Maaseik opzij zetten."

  De Champions League volleybal op Sporza

  Dinsdag is Maaseik de eerste Belgische ploeg die in actie komt. U kunt de match tegen Teruel vanaf 20.25u live bekijken Op 12. Woensdag ontvangt Asse-Lennik Macerata.

  Roeselare begint met een verplaatsing naar Kazan. U kunt het scoreverloop van de Belgische wedstrijden volgen in het Match Center.