• home
 • video
 • pas verschenen

  "RC Genk, houd nog wat over voor straks aub"

  Peter Vandenbempt blikt terug op het voetbalweekend. De voetbaljournalist neemt de nederlagen van Club Brugge, AA Gent en Standard onder de loep. Van het voetbal van RC Genk blijft Vandenbempt dan weer met volle teugen genieten.

  Over Club Brugge

  Cijfers zeggen niet alles. Net zo goed had Club Brugge die match bij OHL kunnen winnen, want voor de rust voetbalde het écht wel goed: veel kansen, veel snelheid en opnieuw een afgekeurde goal. 1-4 had best ook gekund.

  Na de rust was het minder en bij OH Leuven ging elke kans erin. Eén opmerking wel: het defensieve werk bij Club is zorgwekkend. Los daarvan loop je als ploeg af en toe tegen zo'n nederlaag aan.

  Over RC Genk

  Genk daarentegen serveert uitstekend voetbal in vergelijking met wat ik vrijdag van Anderlecht en zondag van Standard zag. Dan kan enkel een goed glas wijn je avond nog redden.

  Genk begon moeizaam tegen Beerschot, maar daarna was het een tsunami. Het heeft zo veel aanvallende kwaliteiten. De Ceulaer was weer top en je zag veel beweging. Het was opnieuw heel aantrekkelijk.

  Maar RC Genk, houd wat over straks alsjeblief, want de prijzen worden pas in de play-offs in mei uitgereikt.

  Over AA Gent

  In Gent tekent de breuklijn tussen trainer Trond Sollied en zijn bazen zich steeds meer af.

  Sollied schrijft de wisselvalligheid toe aan zijn jonge spelers, terwijl manager Louwagie dat "regelrechte zever" noemt. Ivan De Witte zegt dat de groep blijkbaar extra prikkels nodig heeft, terwijl Sollied uitgaat van zelfmotivatie.

  En dan zijn er fundamentele meningsverschillen tussen Sollied en zijn assistent Manu Ferrera. Die laatste vindt de tactiek te aanvallend en de aanpak te los.

  Over Standard

  En dan heb je nog Standard. Winnen in Bergen had het niet verdiend, maar verliezen ook niet. Standard verloor vijf van zijn laatste zes wedstrijden.

  De zege tegen Anderlecht heeft dus geen kentering teweeggebracht. Na die match zei voorzitter Duchâtelet dat de critici hun mond moesten houden en twee keer nadenken voor ze kritiek uiten. Dat lijkt mij een goed idee voor iédereen.

  Ik vond trainer Ron Jans een moedeloze indruk maken na de nieuwe nederlaag. Voor de eerste keer stelde hij ook de kwaliteiten van zijn groep in twijfel.

  Peter Vandenbempt