• home
 • video
 • pas verschenen

  "Dit is enige mogelijke uitspraak van UCI"

  KBWB-voorzitter Tom Van Damme vindt de beslissing van de UCI in de zaak-Armstrong logisch. "De UCI moet het vertrouwen nu terugwinnen", benadrukt hij bij Sporza.

  KBWB-voorzitter Tom Van Damme zegt dat de beslissing van de UCI niet meer dan normaal is. "Als je het dossier van het Usada leest, kan de UCI niets anders doen", zegt Van Damme.

  De UCI ligt onder vuur, beseft ook Van Damme. "De UCI communiceerde slecht en verdedigde zich ook slecht de laatste dagen, vind ik, en moet nu het vertrouwen terugwinnen."

  "Bijkomende maatregelen in de strijd tegen doping zijn ook nodig. Bepaalde dokters in het peloton moeten geweerd worden. Op die manier kan het wielrennen een nieuwe start maken."

  Wat met Johan Bruyneel? Gaat de KBWB tegen hem actie ondernemen? "Het gaat om een Belg, dus in laatste instantie zullen wij dat zeker doen", zegt Van Damme.

  "Op dit moment is dat in handen van het Usada en de UCI en wij wachten af. Maar als niemand initiatief neemt, zullen wij hem zelf oproepen."

  Franse bond wil levenslange schorsing Bruyneel

  De Franse wielerbond wacht niet langer af en vraagt een levenslange schorsing voor Bruyneel. "Dat zou een stevige boodschap de wereld insturen voor de huidige managers van de WorldTour-ploegen", zegt de FFC. UCI-preses Pat McQuaid wou op de persconferentie in Genève geen commentaar geven op de zaak-Bruyneel. "Niet zolang de zaak behandeld wordt door het Usada."