• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nys is meteen op de afspraak in Superprestige

  Sven Nys is in de spurt sneller dan Niels Albert.

  Sven Nys heeft de eerste klassementscross van het seizoen gewonnen. In de Superprestigemanche van Ruddervoorde was hij voor de derde keer seizoen sterker dan Niels Albert. Nys: "Ik zet geen streepjes." Albert: "We steken er bovenuit."

  Na een kwartier sloegen de twee tenoren al de handen in mekaar. Beloftewereldkampioen Van der Haar zette zich even in het wiel van de twee, maar moest snel plooien. Toen Pauwels op komst was, voerde Nys het tempo op. Pauwels bleef op enkele seconden hangen.

  Vooraan bepaalde Nys het tempo op het slalomparcours, Albert volgde in zijn wiel. Net voor de laatste rechte lijn pakte Nys uit met een versnelling en die hield hij vol tot aan de streep. Albert werd tweede, Kevin Pauwels derde.

  Voor Nys is het zijn derde zege van het seizoen, rivaal Niels Albert zit aan twee overwinningen. "Ik zet geen streepjes", zegt de 36-jarige Nys.

  "Dat is appelen met peren vergelijken. Niels is tien jaar jonger dan ik. Ik probeer er een mooi seizoen aan vast te breien en ik ben goed op weg. Ik rijd net iets beter dan vorig jaar op dit moment. Dat is een mooi signaal."

  "Ik houd rekening met mijn leeftijd. Ik heb 's zaterdags een wedstrijd nodig om warm te draaien. Volgende week heb ik enkel zondag een wedstrijd in Ronse. Ik zal zaterdag goed moeten trainen."

  Albert: "Kreeg het gat niet meer dicht"

  Niels Albert (tweede): "Op dit parcours kon je het verschil niet maken, jammer. Het was te veel draaien en keren. Ik heb het wel enkele keren geprobeerd. In de laatste twee bochten maakte ik een fout. Sven (Nys, red) reed tien meter voor me uit en dat gat kreeg ik niet meer dicht. We zijn aan mekaar gewaagd, we maken er mooie duels van. We steken er nu boven uit, maar Kevin (Pauwels, red) had ook pech. Hij moest op een slecht moment zijn fiets wisselen."

  Lars van der Haar (zevende): "Ik had een probleem met mijn pedalen, anders was ik zo goed als zeker op het podium geëindigd. Dat is enorm balen. Telkens ik weer in mijn pedalen moest, verloor ik tien meter."