• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Naessens: "Dury is motivator voor de jongeren"

  Willy Naessens: "Francky Dury voelt zich weer goed thuis."

  Na 10 speeldagen en de 3-1 tegen Cercle staat Zulte Waregem te blinken op de tweede plaats. Preses Willy Naessens steekt een hoed op de pluim van coach Francky Dury, die vorig seizoen terugkeerde. "Onze spelers vliegen", zegt hij aan Sporza.

  Vorig seizoen ging het helemaal mis met Zulte Waregem. Francky Dury, die de club vanuit de lagere regionenen tot een stabiele eersteklasser had uitgebouwd, werd in de terugronde teruggeroepen om orde op zaken te stellen. En met succes.

   

  "Francky is terug thuis en voelt zich goed. Het was goed dat hij even weggegaan is. Hij heeft zijn problemen gehad en heeft daar lessen uit getrokken."

  "Na AA Gent en de discussies over Club Brugge heeft hij bij de bond zijn rust teruggevonden. Bij ons is hij nu weer de oude trainer, maar met nog meer ervaring en een die heel goed kan werken met de jeugd."

  De jeugd, het woord is gevallen. Jonge spelers zijn heel belangrijk in het verhaal van Zulte Waregem. "Er spelen hier nu vier à vijf jongens van de nationale belofteploeg."

  "Dat die beloften naar ons komen, is waarschijnlijk wel te danken aan Dury." Die had bij de bond de beloften onder zijn hoede. "Als er een komt, komt er makkelijk een andere. Thorgan Hazard kende Francky ook van de nationale belofteploeg. Die jonge spelers bellen elkaar en zien ook dat Dury de jeugd kansen geeft."

  Dury noemt zichzelf meer motivator dan trainer tegenwoordig. "Dat zijn stappen die je in het leven zet", zegt de ervaren zakenman.

  "Een Cercle-verhaal was het risico"

  De mix van jong en oud dit seizoen hield een risico in, beseft Naessens wel. "Met Berrier, Leye, De fauw en D'Haene hebben we ervaring, maar met die jonge mensen weet je niet wat er gebeurt als het eens wat minder gaat."

  "Dan kun je misschien in hetzelfde straatje zitten als Cercle. Het is dan ook heel belangrijk dat er iemand is als motivator, die die mannen een keer over hun hoofd kan wrijven als het minder goed gaat."

  "Maar nu vliegen ze en is het een heel ander verhaal. Waar dit eindigt? We bekijken het wedstrijd per wedstrijd."