• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zulte Waregem en Kortrijk boeken driepunter

  In de Jupiler Pro League heeft Zulte Waregem de West-Vlaamse derby tegen Cercle gewonnen. Kortrijk ging winnen op KV Mechelen, OHL nam overtuigend de drie putnen mee bij Charleroi. Waasland-Beveren-Bergen en Lokeren-Lierse eindigden op een gelijkspel.

  Zulte Waregem-Cercle Brugge was het debuut voor spits Eidur Gudjohnsen (foto) in de Belgische competitie. De IJslander kon Cercle niet behoeden voor een nederlaag. Hij scoorde wel vanaf de stip, maar Zulte Waregem won, onder meer dankzij twee goals van Franck Berrier.

  Naast Zulte Waregem staat ook Kortrijk in de top 6. De ploeg van coach Hein Vanhaezebrouck pakte zaterdagavond de drie punten mee bij KV Mechelen.

  Waasland-Beveren en Bergen deelden de punten: 2-2. Voor Bergen pikte Perbet zijn goaltje mee. De thuisploeg kon dit seizoen nog maar één keer winnen.

  Ook Lokeren-Lierse eindigde op 2-2. Lokeren was nochtans dicht bij de drie punten, maar in de slotfase klopte Gueye nog zijn eigen doelman.

  OHL boekte een overtuigende 0-4-overwinning op het veld van Charleroi. Chuka nam drie van de vier goals voor zijn rekening. OHL staat stevig in de middenmoot, Charleroi blijft in de gevarenzone.