• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vettel start op de pole in de GP van Japan

  Vettel heeft nog zes GP's om zijn achterstand op Alonso goed te maken.

  Sebastian Vettel blijft WK-leider Fernando Alonso onder druk zetten. De Red Bull-rijder start morgen vanuit polepositie in de Grote Prijs van Japan. Teammaat Mark Webber staat naast hem. Alonso (Ferrari) begint pas op de derde lijn, Michael Schumacher op de laatste.

  Het F1-seizoen gaat stilaan zijn beslissende fase in. In de WK-tussenstand telt leider Alonso 194 punten. Wereldkampioen Vettel staat tweede en telt 165 punten. Na Japan staan er nog vijf GP's op het menu.

  Red Bull is niet van plan om de rode loper uit te rollen voor Ferrari. Op het circuit van Suzuka reden de twee Red Bulls (Vettel en Webber) de snelste rondjes in de kwalificaties.

  Vettel won de GP van Japan al twee keer in zijn carrière. De Duitser boekte trouwens zijn vierde pole op een rij in Suzuka. De concurrenten deden het een pak minder. Alonso (foto) start pas als zesde, Lewis Hamilton (McLaren) als negende.

  Jenson Button was de op twee na snelste in de kwalificaties, maar wist op voorhand dat hij vijf plaatsen achteruit moest op de grid. Na de vorige GP was de McLaren-rijder van versnellingsbak veranderd.

  Het startschot van de GP is 8 uur Belgische tijd. Michaël Schumacher, die eerder van de week zijn pensioen aankondigde, is voor het laatst aan het werk in Japan. De zevenvoudige wereldkampioen start op de laatste lijn. Hij is gestraft (10 plaatsen), omdat hij in de GP van Singapore een crash veroorzaakte.