• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Schadevergoeding na foute dopingtest: "Verbitterd"

  De Griekse zwembond hield Tonia Machaira onterecht van de Spelen 2004 in Athene.

  De Griekse zwembond moet 277.000 euro schadevergoeding betalen aan ex-zwemster Tonia Machaira. De bond hield haar na vermeend dopinggebruik van de Olympische Spelen 2004 in Athene, maar ze werd vrijgesproken.

  Machaira begon een procedureslag, die acht jaar zou duren. Ze eiste 1,5 miljoen euro, maar kreeg 150.000 euro plus 127.000 euro interest, toen het Wereldantidopingagentschap (WADA) bevestigde dat ze nooit op verboden middelen betrapt werd.

  De som geld is maar een pleister op een zere wonde voor Machaira: "Ik blijf verbitterd. Ik wou in eigen land aan mijn derde en laatste 0lympische Spelen meedoen. Ik wilde een carrière van 20 jaar in schoonheid afsluiten. Dat hebben ze me afgenomen."

  "Na mijn schorsing durfde ik vier maanden lang niet eens de straat op. En dat terwijl ik gewoon clean was."