• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nick Nuyens ruilt Saxo voor Garmin

  Nick Nuyens rijdt vanaf volgend jaar voor Garmin. De Belg heeft bij zijn nieuwe ploeg een contract getekend voor twee seizoenen. "Hij is een enorme aanwinst", klinkt het bij zijn nieuwe werkgever.

  "Ik ben heel blij met deze overgang", vertelt Nuyens. "Ik heb altijd al veel bewondering gehad voor Garmin. Deze ploeg is goed gestructureerd, de sfeer in het team is uitstekend en er is een goeie mix tussen jeugd en ervaring. Garmin heeft een heel sterke ploeg en ik kijk er naar uit om daar bij te horen."

  Manager Jonathan Vaughters is tevreden met de komst van Nuyens. "Nick is een klasbak. We wilden onze ploeg voor de klassiekers versterken en in dat opzicht is hij uiteraard een enorme aanwinst. Zijn talent en ervaring zullen van onschatbare waarde zijn in die koersen. We kijken met zijn allen uit naar het nieuwe seizoen", zegt Vaughters.

  De 32-jarige Nuyens reed eerder al bij Quick-Step, Cofidis en Rabobank. Hij moet bij Garmin de speerpunt worden voor de voorjaarsklassiekers. In 2011 won hij de Ronde van Vlaanderen.