• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bert De Waele: "Ik stop met wrang gevoel"

  Bert De Waele reed twaalf seizoenen bij Landbouwkrediet. "We kwamen niet tot een nieuw akkoord."

  Bert De Waele rijdt maandag in Oostrozebeke zijn laatste wedstrijd uit zijn carrière. Dat heeft de 37-jarige renner van Landbouwkrediet meegedeeld: "We kwamen niet meer tot een overeenkomst."

  Bert De Waele wilde eigenlijk liefst nog een jaartje voortdoen bij Landbouwkrediet, waarvoor hij 12 jaar reed. "Ik neem afscheid met een wrang gevoel. Begin deze week zag het ernaar uit dat ik nog een jaartje renner zou blijven, maar we zijn toch niet tot die overeenkomst gekomen die ik voor ogen had."

  Voor De Waele, die zich thuisvoelde op de Ardense hellingen, komt deze koerswending hard aan: "Toegegeven, ik had mij een ander afscheid van de wielersport voorgesteld."

  "Een sport, die me op veel plaatsen heeft gebracht, die mij veel  heeft gegeven en waar ik veel plezier heb aan beleefd. Ik was geen veelwinnaar, maar mag trots zijn op enkele van mijn overwinningen. Ik wil ook de vele mensen bedanken die mij gesteund hebben in het welslagen van mijn loopbaan."

  De Waele begon in 2000 als stagiair bij Tönissteiner. Sinds 2001 bleef hij Landbouwkrediet heel zijn carrière trouw. Veel won hij niet: de GP van Wallonië in 2007 en de koninginnenrit in de Ronde van België 2009 zijn zijn mooiste zeges.

  De GP van Wallonië was zijn koers: hij won die in 2007 en eindigde nog eens vier keer in de top zes. In 2010 reed hij naar een knappe vierde plaats in de Amstel Gold Race. Eén keer mocht hij mee naar het WK: in 2009 in Mendrisio.